30.11.2008

IKU: Suomirock-ilta nyt videona

Uudelta albumilta IKU: Suomirock-ilta


IKU MySpace
IKU: Suomirock-ilta nyt sinkkuna netistä:
lataa nyt IKU: Suomirock-ilta !

Iku on Equal Dreams

TheGound.com lopettaa CD ja vinyylilevyjen myynnin. MP3 tavara jää tarjolle ja käytännössä kaikki loput IKU CD:t ovat alennusmyynnissä tässä. Syksy albumi ja Murskahumppa jopa jo loppuivat, mutta kaikki 7”-sinkut ja muutama muu vinyyli myös loppuunmyynnissä.
TheGround toimittaa kaikki CD:t postikuluitta !

Uusi IKU CD Suomirock-ilta [PRO 2063]

1. Suomirock-ilta 2:55
2. Öljyiset siivet 4:08
3. Sähköpostia maailmalta 3:50
4. Unohdetut 4:00
5. Yli äyräiden 4:17
6. Aavikot 4:34
7. Elämän syksy 4:05
8. Jalanjäljet 2:58
9. Ilman paineita 3:48
10. Luulosairas 2:58
11. Rakkaani ajaa rekkaa 3:29

EAN: 641 8661 001122

Iku Tukiainen; laulut, kitarat, koskettimet
J-P. Roininen; basso
Masa Vainio; rummut
Vierailijat;
Jukka Ranula; koskettimet
Ana Kaunisto, Hoower; taustalaulut

Häiriö Piirinen, Cotton studio
Minerva Pappi, Finnvox; masterointi
Jakelu:


Lataa Suomirock-ilta mm. näistä: TheGround.com, MTV3, NetAnttila, FunMan, PHNeT Musiikki, PopCity, Lumo Musiikkikauppa, NRJ Kauppa, Citymarket, DNA, HESETV.fi, musakauppa.aina.fi, iTunes, Napster, eMusic, Rhapsody, Amazon MP3, GroupieTunes, Lala...
Iku on ollut jo kokonaisen vuoden CM-storen Suomipopin kärkisijoilla tai kärjessä biiseissä ja soittoäänissä !

IKU: Unohdetut albumilta Suomirock-ilta:


Iku –yhtye perustettiin Iku Tukiaisen loitonnuttua Jussi Hakulisen ja KINSKY –yhtyeen matkasta 20 vuotta sitten. Aina porilaisena pysyneen yhtyeen keulakuvana ja biisinikkarina toimii kitaristi Iku Tukiainen.
Ikun edellinen CD Musta Herra ilmestyi kesällä 2006. Levyn materiaali on pääosin Wanha Laine -yhtyeen biisejä päivitettyinä 2000-luvulle ja se sisältää paljon rankempaa materiaalia kuin edelliset Iku -levyt. Single Unohdetut ilmestyi syksyllä 2007. Nyt se on myös valmiina videona. Albumi SUOMIROCK-ILTA ilmestyi CD:nä 17.09.2008. Levyn nimibiisistä ilmestyi yllä oleva video syksyllä 2008. Unohdetut -video on syksyltä 2007.

Vuoden 2009 suunnitelmissa on kokoelma-albumi, jolle on jo äänitetty myös uusia versioita tutuista kappaleista. Yhtye palasi Finnvox studioon, jossa äänittäjänä toimi Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma -aikainen Risto Hemmi. Ikun Wanha Lainetta äänitti tuon jälkeen aikalainen T.T. Oksala ensimmäisinä studiotöinään. Kokoelmalla kuultaneen myös Polarvoxin ja Flamingon aikaista tuotantoa.

Alussa Ikussa soittivat Laine ja Häyhä, jotka liittyivät Rosanna-bändiin. Isompi kokoonpano teki singlen Kohti tuntematonta -Myöhässä taas Flamingolle. Silloisesta kuudesta jäsenestä laulajana oli nykyinen näyttelijä Marko Honkanen. Heiskarin Kari lähti Juliet Jonesin Sydän -yhtyeeseen. Iku jatkoi uraa artistina Hra Järvenpään YÖ –yhtyeen ja Jussi Hakulisen tallissa, jonka levymerkille teki myös debyyttilevyjään.
Ensimmäinen IKU LP "Mustaa Valoa" ilmestyi helmikuussa 1990. Levy menestyi kohtalaisesti ja keikkoja oli .TV -esiintymisiä oli mm. Hittimittarissa toisena heti Cliftersin jälkeen, biisinä oli siinä "Eteenpäin". Lisäksi Loppusointuja biisistä ilmestyi video. "Uhrit"-biisi oli toisessa TV -taltioinnissa. Kill City -levymerkille syntyi LP "Ruusuja Ja Ohdakkeita" vuonna 1991.
Vuonna 1993 tuli Sami Valverinne mukaan kuvioihin kosketinsoittajaksi.
1990 –luvun loppupuoliskon Iku keikkaili NEUMANNin parina yhtyeen pitäessä alkuvaiheen taukoa.

Suomirock-ilta on Ikun kolmas albumi tällä vuosikymmenellä. Ikun Toinen Kierros yhtyeen Kulta Groove ilmestyi näitä ennen. Kaikki nämä ilmestyivät syksyllä 2008 uudelleen: Tähtihetkiä CD, Musta herra CD, Toinen Kierros: Kulta Groove CD ja Toinen Kierros: Tyylirikkoja Heiskasen Baarissa CD.

IKU on nyt:
Iku Tukiainen - kitara, laulu
J-P Roininen - basso
Marko "Virkku" Vironmäki - rummut

IKU: Suomirock-ilta on juuri arvosteltu Noise.fissä.

Lue IKU Blogia !

 Lue Iku Blogia !

Ei kommentteja: