5.6.2012

MATTI PÄIVÄPURO LAULAA LAVIA

MATTI PÄIVÄPURO LAULAA LAVIA


Idea karjalaisen siirtoväen evakkovaiheen tuntoja sisältävän kappaleen uudesta tulkinnasta on ollut vireillä Matti Päiväpuron ja Lieksan kulttuuritoimesta vastaavan rehtori Asko Saarelaisen keskusteluissa noin kymmenen vuoden ajan. Tavoitteena on ollut luoda koskettavasta kappaleesta nuoremman sukupolven tulkinta, koska kappaleen teema on erittäin ajankohtainen myös nyky-yhteiskunnassa. Tästä ajankohtaisena esimerkkinä ovat humanitäärisin perustein turvapaikan saaneet henkilöt.
Valtakunnallisesti Lieksa on tullut esiin viimeisen vuoden aikana rasistisena kaupunkina, vaikka alueella on pitkä perinne väestön liikkumisten aiheuttamista eri kulttuurien kohtaamisista. Kulttuuritoimen tavoitteena on levyn myötä nostaa paikkakunnan profiilia valtakunnallisesti positiivisempaan suuntaan.
Suojärveläisen siirtoväen tulo Lieksaan toisen maailmansodan jälkeen toi uuden kerrostuman paikalliseen kulttuuriperintöön. Lieksa oli yksi merkittävimpiä suojärveläistenten sijoitusalueita maassamme. Ortodoksi-karjalainen kulttuuriperinne näkyy nykyisin Lieksassa erityisesti paikallisen seurakunnan toiminnassa, paikannimissä, rakennusperinnössä, karjalaista perinnettä vaalivissa yhdistyksissä sekä yksityishenkilöiden kulttuurityössä.
Suojärveläistaustainen Matti Päiväpuro toimii pop-musiikin säveltäjänä, sanoittajana ja sovittajana. Hän on säveltänyt ja sanoittanut yli sata kappaletta ja julkaisut eri levy-yhtiöiden kautta neljä pitkäsoitto CD:tä sekä lukuisan määrän CD/radiosinglejä. Oman yhtyeensä Masa Maindsin lisäksi Päiväpuro esiintyy eri tilaisuuksissa. Paikkakunnan karjalaiset muistavat hänen koskettavan tulkintansa Evakon laulusta useissa Lieksan praasniekan pääjuhlissa 1980-1990-lukujen vaihteessa.

- Asko Saarelainen, LIEKSAN KAUPUNKI


   MATTI PÄIVÄPURO - EVAKON LAULU
   (CDS | DOWNLOAD 13.06.2012)
    


säv. ja san. Veikko Lavi 
sov. Rauno Paananen/Matti Päiväpuro
(c) Warner/Chappell Music Finland

Lataa @ MTV3.

        
INFO/HAASTATTELUT: 040 1044 211
Keikat: 0400 434 117 Vilska
www.masamainds.net

Jakelu:
 
Playground Music Oy
TOMPPA: 010 292 0501 / RAMI: 010 292 0503
www.playgroundmusic.com

CD alta hyvinkin 5 eur kpl kuluineen !
info@propaganda.fi

www.propaganda.fi E-mail: info@propaganda.fi
Mail address: Propaganda Records SALMITIE 18 FI-14700 HAUHO FINLAND
Tel: +358 3 6546952 , +358 50 5222635

Ei kommentteja: