20.2.2015

Iku - Dreamlandia (DIGIPAK | DIGITAL 20.02.2015)

 


IKU yhtye on toiminut vuodesta 1988 alkaen ja viimeisin mutta ei vähäisin eepos Dreamlandia on yhtyeen uusin albumi.
Levyltä löytyy monipuolisesti suomalaista poprockia balladeihin asti huumoriakaan unohtamatta.
Kaikki biisit tälläkin levyllä on omaa tuotantoa, koska covereita tehdään bändin mukaan ihan kiusaksi asti tänä päivänä.
Monisävytteistä levyä voidaan pitää jonkinlaisena vedenjakajana bändin tuotannossa.
Jo edellinen levy Lopulta kaikki saduksi muuttuu... sai osakseen ansaittua huomiota, mutta Dreamlandia panee vielä paremmaksi.
Poissa on tietty melankolisuus ja uusi kokoonpano kuulostaakin tuoreemmalta aikoihin.

Iku on löytänyt uuden ja kaivatun jäsenen bändiin selkeyttämään kuvioita eli päävokalistin paikalle on astunut Pauliina Koskinen, jonka heleän kaunis ääni sopii bändin soundimaisemaan kuin nakutettu. Iku Tukiainen voi näin keskittyä enemmän olennaiseen biisien tekemiseen ja kitaransoittoon.

Levyltä on poimittu Videoiksi mm. Piiri pienen kaupungin ja huumoribiisi Mopoautoparkki, joka on piilotettuna levylle ja on herättänytkin ihmetystä kuten oli tarkoituskin. Joskaan huumori ei edusta bändin yleistä linjaa ja on irrallinen osa sinänsä hauskassa tarinassa, tehty mikä tehty.
Tästä eteenpäin tahti vain tulee kiihtymään, koska bändi tekee jo uutta pitkäsoittoaan Dreamlandia studiossaan ja mukaan on tullut myös Iku Tukiaisen vanha ystävä Jussi Hakulinen, joka feattaa mm. yhden kappaleen laulamalla ja soittaa koskettimia muutamassa biisissä. Lisäksi hän on mukana myös biisintekijän roolissa kuten kultaisella -80 luvulla, joten sitä levyä onkin sitten jo syytä odottaa mielenkiinnolla.
Yhtye on palaamassa juurilleen ja kitarat tulevat olemaan enemmän etualalla tulevilla tuotannoilla päinvastoin kuin nykyisellä musiikkitrendeillä on ollut tapana.
 

IKU - PIIRI PIENEN KAUPUNGIN (DOWNLOAD)Ei kommentteja: