11.1.2018

RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 4 (CD | Digital)


RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX
4

( CD | Digital )
RAUHAA & RAKKAUTTA / Lehdet tekee meistä tappajia ilmestyi albumin sinkkuna.


 
Raivopäät ystävineen Maukka Perusjätkä, Pelle Miljoona, Veltto Virtanen sekä sankarit yhtyeistä Kohu-63, Karanteeni, Sensuuri, Vandaalit, Loose Prick ja mm. Korroosiosta levytti neljännen boxillisen harvemmin kuultuja punk-klassikkoja.

Mukaan mahtui 16 hitintynkää yhtä monelta yhtyeeltä Hellhoundista Maukka ja Nahkatakkien kautta Kadotettuihin...

RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS are:
Muisto (gt) - Rakke (gt) - Ace (vc) - Pune (dr) - Olska (bs)
HATE KONTTINEN - JARMO HAUHTONEN - PEPE LEMPINEN
VELTTO VIRTANEN - MAUKKA PERUSJÄTKÄ - PELLE MILJOONA
KALLE KÄÄRIÄINEN - PAULI JOHANSSON - TAMI RANTA
VESA HÄKLI - LÄTTÄ - JANI VIITANEN - TIBLU
TAISTO LUNKKAPRO 2095
(CD | DOWNLOAD 19.01.2011)

RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 4

EAN: 6430033220955

1. Hyvästi huominen 2:14
2. Isien jälkiä 2:25
3. Mä meen 1:52
4. Olen out 2:08
5. Rauhaa ja rakkautta 2:46
6. Synnissä 2:00
7. Ollin oppivuodet 3:18
8. Lehdet tekee meistä tappajia 2:03
9. Tere perestroika 2:44
10. Antero 2:35
11. Kansikuvatyttö 1:58
12. Missä viipyy poliisi ? 2:02
13. Siunaa ja varjele 2:37
14. Muoti-ilmiö 2:56
15. Kuka valot sammutti 3:05
16. Liity pelastusarmeijaan 2:39

1. Hyvästi huominen (000)
Nyt versioinnissa demolta löytyvä versio biisistä joka tehtiin hiukan eri lailla LP:lle. Levytettyyn versioon nähden tässä on ylimääräinen säkeistö. Samalla demolla on muuten Joren tekemä biisi Turpa kiinni ja osta, jonka Jore Laman levylle myöhemmin lauloi muotoon Turpa kiinni ja nussi.

2. Isien jälkiä (HELLHOUND)
Hellhound oli varsin omaleimainen Tamperelaisbändi, jossa yhdistyi hiukan vanhempien hämyjen ja nuoren voiman näkemys. Soundi kytkentöjä löytyi ja suurin osa bändistä soitti myös Räimeessä. Yhtyeen pitkäsoiton avaava Isien jälkiä löytyy nyt tältä levyltä.

3. Mä meen (NAUTA)
Lyhyt on Naudan discografia, kuten niin monen muunkin tältä kokoelmalta löytyvän bändin. Kolme kokoelma raitaa (3 Vuotta myöhemmin sekä Asfalttidisco kokoelmilta) sekä yksi vuonna 1979 julkaistu omakustanne seiskatuumainen Onko Suomi vapaa maa?, jolta tämä biisi alunperin löytyy.

4. Olen out (HURMA-BAND)
Pirkkalan aktiivista punk-nuorisoa edusti Nättilän Teppo, joka teki erinomaista Hurma fanzinea ja oli mukana melkein lehden nimeä kantavassa bändissä. Levyjä tehtiin huomattavasti vähemmän kuin lehtiä, eli vain yksi.

5. Rauhaa ja rakkautta (T.TORNI BAND)
Renne Records julkaisi vuonna 1981 kolme seiskatuumaista kolmelta eri bändiltä: Talkin Machine Needlesiltä, Karbolta ja viimeisin eli numero 3 oli T. Torni Bandin Rauhaa ja rakkautta / Sari sari.

6. Synnissä (TV:n ORJAT)
Turun mainiolta TV Orjat kokoonpanoltakin on tälle kokoelmalle löytynyt harvinaisempaa materiaalia. Synnissä löytyy yhtyeen kolmen biisin demolta, eikä sitä ole tätä ennen levytetty.

7. Ollin oppivuodet (KADOTETUT)
Ahti Pelttarin, jota jotkut tituleeraavat yhdeksi Helsingin ensimmäisistä punkeista, johtama Kadotetut ehti tehdä uransa aikana aika monen moistakin musiikkia. Yhtye perustettiin jo 1979, mutta ensimmäiseen LP:seen päästiin vasta vuonna 1984. Tältä yhtyeen omaa nimeä kantavalta albumilta löytyy Ollin oppivuodet.

8. Lehdet tekee meistä tappajia (MAUKKA PERUSJÄTKÄ)
Mauri Airta joka paremmin tunnetaan herra Perusjätkänä ehti tekemään näitä harvoja Love Recordsin julkaisemia punklevyjä ennen yhtiön konkurssia. Sinkku Tahdon sotaa apatiaa vastaan / Lehdet tekee meistä tappajia ilmestyi helmikuussa 1979.

9. Tere perestroika (J.M.K.E)
Eestin punk olisi jäänyt kovin paljon köyhemmäksi ilman Suomen Idiootti Kaksosia Berglundin Joosea ja Ristilän Jormaa. Tämä jos mikä on kapinalaulu ja biisin esittäminen Eestissä tuolloin vaati huomattavasti enemmän uskallusta kuin moni Suomessa osaa arvatakaan.

10. Antero (OUTO ELÄMÄ)
Joensuun monessa mukana olleen Otra Romppasen ura alkoi Outo Elämä bändistä. Yhtye teki kymmenen biisin demon / nauhan, jolta aikoinaan julkaistiin sinkku Antero / ANC vuonna 1979. Parikymmentä vuotta myöhemmin koko nauha julkaistiin CD:nä nimellä Oi Maamme Suomi.

11. Kansikuvatyttö (MOPOT)
Tekisi melkein mieli tituleerata Mopoja Suomen ensimmäiseksi Ramopop bändiksi. Omakustanne EP:n jälkeen bändi pääsi Johannelle (se Love Recordsin jatke) alkuvuodesta 1981 tekemään sinkun Rakastan sua / Kansikuvatyttö. Mopo-pojat ovat sittemmin soittaneet useammassakin Ramo-henkisessä bändissä.

12. Missä viipyy poliisi? (STRATUS)
Nyt päästään tosi rarieteetteihin. Stratus oli Tampereella vuosina 1979-80 vaikuttanut pumppu Ramones – Sex Pistols akselilla. Stratuksen hajottua Kääriäsien Kalle meni Karanteeniin ja myös Grönforsin Mikakin piipahti Karanteenissa. Mittavimmaksi saavutukseksi Stratukselle jäi vuoden 1980 Rockin SM-kisojen välikarsinnat.

13. Siunaa ja varjele (KORROOSIO)
Korroosiohan koottiin aikoinaan Raisiossa vain yhtä keikkaa varten: Raisrock festivaaleja. Homma kuitenkin toimi niin hyvin, että bändi päätti jatkaa ja teki pari sinkku sekä LP:n Kyllä Tytöt Ymmärtää, jolta tämä biisi löytyy. Ja Joel Hallikainen lienee aina pakko mainita kun Korroosiosta puhutaan, vaikka hänen osuutensa bändissä oli aika vähäinen.

14. Muoti-ilmiö? (SOS)
SOS oli näitä Lahden harvoja ensimmäisen aallon punkbändejä (Vau!! ja Teurastamo 5 ovat muita maininnan arvoisia). Levytetyn tuotannon muodostaa pari sinkkua, joista ensimmäisen B-puoli on tämä. Sinkussa on muuten upea Kuusisen Rami piirtämä kansi. Ramikin oli näitä Lahden harvalukuisia punkkeja. Lepää rauhassa Rami.

15. Kuka valo sammutti? (KARANTEENI)
Stratuksesta päästään Karenteeniin ja yhtyeen taipaleen ensi askeleen loppu metreille. Alkutaipaleen viimeiseksi jäänyt levytys oli vuoden 1982 tammikuussa ilmestynyt Kuka valot sammutti / Jabadabaduu! ADHD / Rantarokki sinkku lupaili uutta tulemista 2011 ja vielä puuttuvaa uutta albumia.

16. Liity pelastusarmeijaan ( RAIKAS RYMINÄ)
Raikas Ryminä sai aikaan sinkun Liity pelastusarmeijaan / Fiilis sekä yhden Liity Pelastusarmeijaan biisin eri versiona vielä Nuorisoyhtyeet esittävät kokoelmalla, joka oli todellinen artisti-maksaa julkaisu. Mikä vaan bändi pääsi mukaan kun toimitti masterin ja maksoi riittävästi rahaa. Levyn julkaisijasta kertoo jotain jo nimikin: Otto-Elektroniikka

Teksti: Jukka Junttila

Äänitys & miksaus Jani Viitanen, Headline 2010.

www.myspace.com/raivopaat
http://raivopaat.cjb.net
[P] Propaganda Records/ Proxmira Oy 2011

Jakelu:

Playground Music Bam Oy
Puh: 010 292 0500, 010 292 0510
www.playgroundmusic.com

RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS ladattavissa ...Muista nämä:

KARANTEENI / RAIVOPÄÄT - AITOA PUNKKIA
(CD | Digital)

RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 5
(CD |
Digital)

 RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 4
(CD |
Digital)
RAIVOPÄÄT Feat. FRIENDS - PUNKROCK JUKEBOX 3
(CD |
Digital)

KOUVOLA UNITED - LAPSET KYYNELIIN HUKKUVAN MAAN
(CDM | Digital)
RAIVOPÄÄT - VIA DOLOROSA | VUODET 1994-97 
(CD | Digital)
MASA MAINDS - SUSIRAJALLA 

(CD | Digital)
IKU – LIIKKUVAT TAA

(DIGIPAK | Digital)
APPENDIX - STUDIO-LIVE 

 (CD | LP | Digital)
JASKA & TORPEDO – UUDET TUULET
(CD |
Digital)
MURSKAHUMPPA - NO PROBLEMO

 (CD | Digital)
UHKAKUVA - SALAINEN IKKUNA
(CD |
Digital)
RIISTETYT - TUOMIOPÄIVÄ  (EP)


PRO-netti : www.propaganda.fi E-mail: info@pro-records.net
Mail address: Propaganda Records SALMITIE 18 FI-14700 HAUHO FINLAND
Tel: +358 3 6546952 , +358 50 5222635

Ei kommentteja: